Skip to content
blue color orange color green color

ASA:Advanced Sports Activities

ASA PARK -HOME arrow ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ arrow Χιονοδρομία
Χιονοδρομία

ImageΧιονοδρομία

 

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΣΚΙ  ΜΕ ΤΟΝ

ΟΜΙΛΟ ΠΡΟΗΓΜΕΝΩΝ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ 

Ο Όμιλος Π.Α.Δ. Ρεθύμνου σε συνεργασία με εκπαιδευτές χιονοδρομίας, οργανώνει για μια ακόμα χρονιά αυτό το πρόγραμμα εκδρομών, προσαρμοσμένο για όσους θα ήθελαν να συνδυάσουν την εκδρομή του Σαββατοκύριακου με τη εκμάθηση του αθλήματος του Σκι.

 

Οι συμμετέχοντες δεν απαιτείται να έχουν δικό τους εξοπλισμό Σκι καθώς υπάρχει η δυνατότητα χρήσης του εξοπλισμού του συλλόγου.

 

Το πρόγραμμα ξεκινά με μαθήματα για αρχάριους τον Ιανουάριο και θα συνεχίζει  με μονοήμερες και διήμερες εκδρομές κατά την διάρκεια του χειμώνα.

  Χρήσιμες πληροφορίες:_Οι μετακινήσεις θα γίνουν με ιδιωτικά μέσα και τα έξοδα θα μοιραστούν σε όλους τους συμμετέχοντες._Η χρήση του χιονοδρομικού εξοπλισμού του συλλόγου θα χρεώνεται ανά ημέρα με 5 Ευρώ για τα μέλη του και 10 Ευρώ για τα μη μέλη._Το κόστος συμμετοχής στα μαθήματα σκι θα είναι  ανά ημέρα 20 Ευρώ για τα μέλη του ΕΟΣ και 30 Ευρώ για τα μη μέλη. 

(συστήνουμε την άμεση εγγραφή των συμμετεχόντων ως μέλη στον ΟΠΑΔ λόγω των μόνιμων προνομίων των οποίων θα μπορούν να κάνουν χρήση. Το κόστος εγράφης είναι 15 Ευρώ και θα γίνετε άμεσα με την συμπλήρωση μίας αίτησης και την προσκόμιση μίας φωτογραφίας)

 

Λόγω των αστάθμητων καιρικών συνθηκών τις οποίες μπορεί να συναντήσει κανείς στο βουνό, ο εξοπλισμός που θα φέρει μαζί του ο χιονοδρόμος, μπορεί να παίξει καθοριστικό ρόλο στην απόλαυση της εκδρομής.

 Συστήνουμε ως απαραίτητο εξοπλισμό:

_ Μπουφάν αδιάβροχο με κουκούλα

_ Παντελόνι αδιάβροχο

_Γάντια ανθεκτικά αδιάβροχα

_Σκούφος ή κορδέλα κεφαλής

για προστασία των αυτιών από τη θερμοκρασία

_Μποτάκια αδιάβροχα με χαμηλό και ραβδωτό πέλμα.

_Κάλτσες χοντρές

_Ρουχισμός ευέλικτος για ζεστές και κρύες θερμοκρασίες

_Σάκος με ρούχα για αλλαγή (μπλουζάκια, κάλτσες, εσώρουχα κ.λ.π) _Γυαλιά ηλίου

_Αντηλιακό

_Ξηρά τροφή για το μεσημεριανό πικνίκ.

 ΘΕΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣΤο Σκι είναι ένα συναρπαστικό άθλημα το οποίο δίνει τη δυνατότητα στον επισκέπτη του βουνού να απολαύσει τη φύση σε συνδυασμό με την άσκηση του σώματος και να νιώσει τη μοναδική αίσθηση του ελεγχόμενου γλιστρήματος πάνω στο χιόνι.Όπως κάθε αθλητική δραστηριότητα έτσι και το σκι διέπεται από κάποιους κανόνες ασφάλειας η τήρηση των οποίων πρέπει να είναι απαραβίαστη.Από πλευράς του συλλόγου έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα για την επιτυχημένη και ασφαλή εξέλιξη του προγράμματος. Ο συντονιστής μας με 14 χρόνια πείρα στη διδασκαλία Σκι ( τα τελευταία 6 σε γνωστό χιονοδρομικό κέντρο στις Αυστριακές Άλπεις) και οι έμπειρει εκπαιδευτές εξασφαλίζουν το καλύτερο δυνατό επίπεδο διδασκαλίας και ο εξοπλισμός του συλλόγου είναι μοντέρνος σε άριστη κατάσταση και ελέγχεται πριν από κάθε χρήση εξασφαλίζοντας τις καλύτερες συνθήκες ασφάλειας.

 

  Το σκι όταν γίνετε μέσα στα σωστά πλαίσια δεν είναι πιο επικίνδυνο από τα άλλα αθλήματα. Η συμμόρφωση σε τυχόν υποδείξεις του εκπαιδευτή μπορεί να μας γλιτώσουν από περιττές ταλαιπωρίες.Η συμμετοχή του ενδιαφερομένου όπως σε όλες τις δραστηριότητες του συλλόγου γίνετε αποκλειστικά με προσωπική του ευθύνη.Σε περίπτωση προηγούμενου προβλήματος υγείας (κυρίως ορθοπεδικής  και καρδιολογικής μορφής) θα πρέπει να ενημερωθεί ο εκπαιδευτής και από κοινού να αποφασιστεί η συμμετοχή η μη στο πρόγραμμα ή με ποιόν τρόπο θα γίνει αυτή. Λαμβάνοντας υπόψη αυτούς τους κανόνες ασφάλειας μπορούμε να απολαύσουμε καλύτερα την εκδρομή μας και το μόνο που απομένει είναι να σας ευχηθούμε …                                      ΚΑΛΗ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ !!!

 

Για κάθε απορία σας ο υπεύθυνος του προγράμματος θα είναι στη διάθεσή σας.

Για την καλύτερη εξυπηρέτηση των ενδιαφερομένων παρακαλούμε στην έγκαιρη επικοινωνία με τον σύλλογο.

 

Πληροφορίες:

 Μιχάλης Παπαδουράκης   6936820900

 

                                         ΚΑΛΗ ΑΝΤΑΜΩΣΗ

                                       Το Δ.Σ του Ο.Π.Α.Δ.  Ρεθύμνου

 

Σχολικές εκδρομές στα χιόνια,

 μαθήματα σκι

  Η ASA-sports A.E οργανώνει εκδρομές στα χιόνια με παρουσίαση των βασικών αρχών του αθλήματος της χιονοδρομίας για μαθητές της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Τοποθεσία:                Προς οροπέδιο Νίδας στα ΑνώγειαΜετακίνηση:             Συνεργαζόμαστε με εταιρία λεωφορείων που έχει πείρα στο                                  είδος  αυτό των εκδρομών, υπάρχει βέβαια και η δυνατότητα να                                   χρησιμοποιηθεί λεωφορείο επιλογής του σχολείου.Αριθμός Μαθητών:  18 έως 45 μαθητές..Εκπαιδευτές :            Ανάλογα τον αριθμό των μαθητών η διδασκαλία θα γίνει από 1-3 εκπαιδευτές                                   .                                 Υπεύθυνος για την οργάνωση και το συντονισμό των μαθημάτων είναι ο             .                                  .                                 Μιχάλης Παπαδουράκης με πολλά χρόνια εμπειρία στην διδασκαλία του Σκι                        .                                 στον Παρνασσό, στις Ιταλικές και στις Αυστριακές ΆλπειςΣυνοδοί :                   Το σχολείο προτείνουμε να έχει 1 συνοδό ανά τμήμα. Εξοπλισμός Σκι:        Διατίθεται άριστης ποιότητας εξοπλισμός για όλους τους μαθητές, ( Σκι,                                   Μπότες και μπαστούνια). Με επιπλέον χρέωση μπορεί να ενοικιαστεί                                  και στολή σκι από κάποιους μαθητές που το επιθυμούν.Διάρκεια εκδρομής:  Προτεινόμενη ώρα για αναχώρηση 8:00 το πρωί,                                   επιστροφή περίπου 14:00.Κόστος:                     Εξοπλισμός και μαθήματα χιονοδρομίας 10€ ανά μαθητή Συστήνουμε ως απαραίτητο εξοπλισμό:_ Μπουφάν αδιάβροχο με κουκούλα *_ Παντελόνι αδιάβροχο* ή εφεδρικό παντελόνι (φόρμα) για αλλαγή._Γάντια _Σκούφος ή κορδέλα κεφαλής για προστασία των αυτιών από τη θερμοκρασία*_Αθλητικό παπούτσι ή για ακόμα καλύτερη προστασία μποτάκια αδιάβροχα με χαμηλό και ραβδωτό πέλμα._Κάλτσες χοντρές (ποτέ 2 ζευγάρια κάλτσες μαζί) _Ρουχισμός ευέλικτος για ζεστές και κρύες θερμοκρασίες_Σάκος με ρούχα για αλλαγή (μπλουζάκια, κάλτσες, εσώρουχα κ.λ.π) _Γυαλιά ηλίου_Αντηλιακό* Υπάρχουν για ενοικίασηΘα μπορούν οι μαθητές να αγοράσουν σνάκ και αναμνηστικές φωτογραφίες των δραστηριοτήτων. Για να γνωρίσετε την εταιρία μας επισκεφθείτε την ιστοσελίδα μας στη  διεύθυνση www.asa-sports.com 
 Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας.
 τηλ. 2831020004 και [ 6936820900 Μιχάλης Παπαδουράκης] Ευχαριστούμε Για την «ΠΡΟΗΓΜΕΝΕΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ A.E» (ASA-SPORTS S.A)Παπαδουράκης Μιχάλης Υπεύθυνος Εκδηλώσεων Καθηγητής Φυσικής ΑγωγήςMaster of Arts I.E.F.S, Anwärter Prüfung, Tiroler Schischule Verband,Master of Arts Sheffield H. U